Wellness-Sportmassage 

Al uw spieren de baas

Magnesiumbehandelingen.

Gebruik van magnesium

ORAAL & TRANSDERMAAL(=DIRECT DOOR DE HUID )

Magnesium-Forever werkt met zowel orale-, als met transdermale producten. Er zijn situaties waarin Magnesium Forever zelfs een combinatie van die twee aanbeveelt. Het voordeel van transdermale producten is dat de opname ervan rond de 70% is en de orale producten op een opname van 25% zitten. Dit komt omdat de transdermale producten direct door de huid gaan en de orale producten via het maag/darmkanaal opgenomen worden. 


  • Magnesium souplesse

Het is een zalf die naast krachtige eigenschappen van magnesium nog een extra eigenschap heeft: het verbetert de doorbloeding in de triggerpoints van onze spieren(spierknopen) en hiermee ook de afvoer van afvalstoffen. Magnesium vergroot ons vermogen om stress en spanning te hanteren. Het mineraal reguleert de overdracht van zenuwprikkels en het functioneren van de spieren. Bij een tekort aan magnesium verstrakken de spieren. Behandeling met Magnesium Souplesse heeft een ontspannend effect op spieren en masseert heel fijn samen met de gel!


  • Magnesiumgel

Magnesiumgel kan op twee manieren gebruikt worden:
- Om mee te masseren(1). Met de magnesiumgel van Magnesium-Forever kan ook heel goed gemasseerd worden.
- Om een lichaamspakking(2) of deelpakking(3) te geven. Hiermee krijgt het lichaam (of lichaamsdeel) een boost aan magnesium binnen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessures, ontstoken pezen (bijvoorbeeld de achillespees) of pijnlijke gewrichten (knie, enkel, schouder etc.). Deze behandelingen verlichten de pijn en zorgen voor herstel van binnenuit. Het lichaamsdeel wordt ingesmeerd met een laagje gel en afgedekt met folie of een warme doek. De magnesiumgel mag vervolgens ca. 20 minuten intrekken terwijl u heerlijk kunt ontspannen. Daarna wordt de gel afgespoeld. Deze behandeling is dus voor plaatselijke behandelingen.Deze magnesium is puur natuur en al 250 miljoen jaar oud, onaangetast door mens en milieu en hoog geconcentreerd. Naast magnesium is er een cocktail van (minuscule) sporenelementen aanwezig in dit oeroude zout. Deze elementen dragen bij aan het heilzame effect van magnesium. De inzet van magnesium bij (sport)massage verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling. 

Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht. Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.


U kunt ook kiezen voor de inzet van een totale lichaamspakking, dit in combinatie met een infrarood warmte deken. Een totale lichaamspakking is bij uitstek geschikt voor verschillende lichamelijke klachten maar kan ook worden gekozen voor een diepgaande ontspanning.

Er wordt een laagje gel op het lichaam aangebracht, bij de voeten extra dik. Voeten en oksels zijn de lichaamsdelen waar magnesium in hoge mate opgenomen wordt. Het lichaam wordt vervolgens toegedekt met folie, waarna u in een infrarooddeken wordt gewikkeld. Na 40 minuten mag de infrarood deken eraf en wordt de magnesiumgel verwijderd met een warme washand. Na deze pakking is een massage zeer effectief, dit omdat de warmte in combinatie met magnesium het lichaam enorm soepel heeft gemaakt. Een aanrader dus!


Ideaal voor een deelpakking met magnesiumgel.

Effectief bij nek/schouderklachten en hoofdpijnklachten.

Heeft u stijve en/of pijnlijke spieren in het nek/schoudergebied, dan wordt de magnesiumgel op het desbetreffende gebied aangebracht. Dan komt hier plastic folie overheen en de warmtedeken erop. Dit blijft minimaal 15 minuten zitten. De poriën van de huid gaan open doordat de deken warmte afgeeft en de folie het gebied afdekt. De magnesium wordt op die manier de huid ingewerkt en kan z’n werking gaan doen: ontspanning geven aan de spieren.

Als de deken en de plastic folie eraf gehaald worden, kan het nek/schoudergebied gemasseerd worden, dan wordt de gel nog weer verder de huid in gemasseerd. Na afloop wordt het gebied afgenomen met een warme, natte doek en ingesmeerd met bodycrème. De magnesiumgel is een mineraal en de bodycrème verzorgd de huid na afloop.


Nb. Voor aanvang van de lichaamspakking is het belangrijk uw lichamelijke conditie met u door te nemen. Dit bepaald in belangrijke mate de inzet van een totale lichaamspakking, te weten is de nier functie goed normaal, is de bloeddruk in orde en is de hartfunctie normaal.

Nb. We raden u aan om 2 dagen voor aanvang van de totale lichaamspakking u niet scheren, met name geldt dit voor de benen en de oksels. Magnesiumzout kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken.

E-mailen
Bellen